2022-02-21 10:21:21• hírek • hirado.hu

Biden kész tárgyalni Putyinnal az ukrán válság megoldásáról, egy feltétellel

Fotó: kremlin.ru
Fotó: kremlin.ru

Joe Biden amerikai elnök beleegyezett abba, hogy tárgyalóasztalhoz üljön Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az ukrajnai válság megvitatására. Emmanuel Macron francia elnök hivatala közölte, hogy a csúcstalálkozó részleteit Antony Blinken amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki találkozóján fogják megvitatni.

A Franciaország által javasolt tárgyalásokra csak akkor kerülhet sor, ha Oroszország nem támadja meg délkeleti szomszédját – közölte a Fehér Ház. A találkozó diplomáciai megoldást jelenthet az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb európai biztonsági válságára.


A francia elnök hivatala közölte, hogy a csúcstalálkozó részleteit Antony Blinken amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki találkozóján fogják megvitatni.


A javaslatot az EU soros elnökségét betöltő Franciaország elnöke, Emmanuel Macron jelentette be, aki több, összesen mintegy háromórás telefonbeszélgetés során győzködte Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnököt a válság tárgyalásos megoldásának szükségességéről. A második eszmecserére moszkvai idő szerint hétfőn a kora reggeli órákban került sor, majd a francia elnök 15 percben egyeztetett Biden amerikai elnökkel – számolt be a BBC World honlapja.


Amerikai tisztségviselők szerint a hírszerzésnek tudomása van arról, hogy Oroszország készen áll a hadművelet megindítására Nyugat-Ukrajnában, ám Moszkva következetesen tagadja ezt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: